Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер е идеалният заместник на Екълстоун, смята самият Бърни

Хорнер е идеалният заместник на Екълстоун, смята самият Бърни

51
0
Бърни Екълстоун,Кристиан Хорнер

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер е идеалният кандидат за заместник на Бърни Екълстоун, смята самият управляващ търговските права на Формула 1. 83-годишният англичанин заяви също така, че би помогнал на сънародника си, ако Хорнер реши да поеме поста му.

Бъдещето на Екълстоун изглежда несигурно, след като CVC Кепитъл Партнърс обявиха, че ще го уволнят, ако бъде доказано негово престъпление. Срещу Бърни се водят няколко дела. Понастоящем в центъра на вниманието е заведеното от Constantin Medien в Лондон за финансови щети и измама.

Самият Бърни многократно е повтарял, че е невъзможно един човек да го наследи и да върши същата работа като него. В светлината на последните събития обаче изглежда си е променил мнението:

Кристиан би бил идеален (за заместник). Ще съм щастлив да му държа ръката. Може да има период на прехвърляне. Но е нужен човек, който познава спорта. Ако дойде някой отвън, корпоративен началник, не мисля, че бих могъл да работя с такъв. Всичко ще приключи за пет минути. Хората сключват сделки с мен, защото ме познават. Наясно са, че съм честен с тях. Такова е положението и с Кристиан. Надявам се да можем да го осъществим.

Хорнер стана най-младият шеф на отбор, когато оглави Ред Бул през 2005 г. – тогава бе на 31 години. Под негово ръководство тимът от Милтън Кийнс печели вече четири поредни години титлите и при пилотите, и при конструкторите във Формула 1. Самият Кристиан има много близки отношения с Екълстоун – той и приятелката му Бевърли са били сред малцината гости на сватбата на Бърни с Фабиана Флоси миналата година, а и често излизат заедно.

Хорнер няколко пъти вече отхвърли възможността да наследи Екълстоун и твърди, че е съсредоточен върху управлението на Ред Бул в F1.