Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Фантастично представяне на една от най-трудните писти

Хорнер: Фантастично представяне на една от най-трудните писти

67
0
Себастиан Фетел

Като фантастично определи представянето на отбора си Кристиан Хорнер, чийто пилоти Себастиан Фетел и Марк Уебър станаха втори и трети в Гран при на Сингапур.

– И двамата направиха отлични състезания. Взехме дръзко решение Марк да влезе рано в пита при първия сейфти кар, което означаваше, че след това трябва да кара дълго с твърдите гуми. Той се справи, като имаше и поредица великолепни изпреварвания с невероятно темпо. Ударът му с Люис Хамилтън бе състезателен инцидент. Изглежда беше причинен от изостаналия автомобил, коствал на Марк твърде много време и дал възможност на Люис да го атакува. Той притисна Уебър прекалено много – нямаше къде да отиде в завоя и от там дойде контактът – коментира Хорнер чудесното състезание на австралийския си състезател, който продължава и след Сингапур да оглавява класирането при пилотите за световния шампионат.

Фетел от своя страна явно е решил да бъде по-внимателен след всички инциденти, случили му се напоследък и дори призна, че не е атакувал Фернандо Алонсо (Ферари), за да не поема прекалено голям риск. Въпреки това в Ред Бул останаха доволни от него.

– Себастиан стартира добре и притискаше Фернандо цели два часа. В Сингапур е много, много трудно да се изпреварва, а той даде най-доброто от себе си. Атакувахме от началото, но за съжаление Ферари отбиха първия щурм и се наложи да се борим на пистата. Въпреки всичко постигнатото е прекрасен резултат на едно от най-трудните трасета в календара, а и увеличихме аванса си в подреждането при конструкторите – допълни Хорнер.