Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Фетел ще става още по-добър през 2012 г.

Хорнер: Фетел ще става още по-добър през 2012 г.

37
0
Кристиан Хорнер,Себастиан Фетел

Себастиан Фетел тепърва ще става по-силен, твърди шефът на тима на двукратния световен шампион Кристиан Хорнер. Англичанинът е убеден, че с напредване на времето германецът ще съзрява и ще проявява все нови и нови страни на таланта си. Пилотът е в Ред Бул от 2009 г. и Хорнер имаше възможност да наблюдава отблизо израстването му. Сега той очаква Фетел да продължи да подобрява представянията си през 2012 г.

Той е млад човек, но въпреки това вече е постигнал толкова много. На раменете му има една мъдра глава. Силен е технически, физически също и очевидно притежава огромно количество природен талант и интелигентност. Напрежението върху него вече е различно, но той се справя невероятно добре. Смятам, че драматичното спечелване на първата му титла – в последната надпревара от сезона – отключи нещо в него. През 2011 г. направи още една крачка, кара уверено и хладнокръвно. А най-вълнуващото е, че е само на 24 и все още еволюира, става по-добър и има какво още да видим от него – коментира Хорнер по време на Аутоспорт Интернешънъл.

Шефът на Ред Бул обаче отказа да прави директен паралел между Фетел и Михаел Шумахер, след като отново бе зададен въпросът дали Себастиан може да постигне успехите на седемкратния световен шампион. Той обясни, че всичко зависи от обстоятелствата и оборудването на разположение.

На Себастиан му предстои много дълга кариера, той безкрайно обича F1, работата си и ще е наоколо още дълго време – добави Хорнер.