Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Хамилтън и Фетел не могат да са в един отбор

Хорнер: Хамилтън и Фетел не могат да са в един отбор

10
0
Фетел,Хамилтън

Спортният директор на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнер смята, че Люис Хамилтън и Себастиан Фетел никога няма да бъдат заедно в един отбор. Босът работи с германеца 6 години, като в този период Себ спечели 4 поредни титли за Биковете (2010-2013 г.) Самият Хорнер призна, че през 2011 г. Хамилтън, тогава пилот на Макларън, е искал да се състезава за Ред Бул, но до споразумение не се стигна.

Според спекулациите тогава именно Фетел е изразил несъгласието си Люис да бъде взет и е блокирал сделката. Сега Хорнер смята, че Люис и Себастиан не биха могли да работят заедно и затова счита, че Хамилтън не може да отиде във Ферари, докато германецът кара за Скудерията.

„В онзи момент беше напълно невъзможно да съберем Себастиан и Люис в един отбор, заяви Хорнер. – Очевидно заложихме на Себ в търсенето на големи успехи. Просто моментът не беше подходящ. Ето че Люис постигна феноменални резултати в друг отбор. Ще бъда истински поразен, ако някога видя двамата в един и същ отбор. От гледна точка на колектива ми е трудно да си представя подобен сценарий. Това може да доведе до много, много сериозно разделение.

Сега виждаме, че взаимоотношенията между Люис и Нико Розберг в Мерцедес са по-хармонични. За 2 години помежду им имаше само една хвърлена шапка (след Гран при на САЩ 2015 г.). При Фетел и Уебър имаше огромно съперничество.” Това в по-малка степен важеше за Фетел, понеже той имаше предимство, но ако имаше начин как Марк да му влезе под кожата, той щеше да го използва.”

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter