Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер и Уитмарш доволни от Испания, въпреки предупрежденията към пилотите им

Хорнер и Уитмарш доволни от Испания, въпреки предупрежденията към пилотите им

36
0
подиум,шампанско

Кристиан Хорнер и Мартин Уитмарш останаха доволни от Гран при на Испания, след като Себастиан Фетел спечели състезанието, а пилотите на англичанина заеха останалите две места на подиума. Люис Хамилтън, Дженсън Бътън и Марк Уебър обаче бяха разследвани след финала, тъй като според стюардите не бяха намалили достатъчно скоростта след катастрофата на Хейки Ковалайнен (Лотус). В крайна сметка и тримата се разминаха с предупреждение, но дори и добавено време към крайните им резултати нямаше да промени подреждането.

Успяхме да покажем, че всъщност пилотите ни са преминали по-бавно. Случило се е в част на трасето, където никой от състезателите не е натискал газта. Затова се получи и дебат, тъй като не можеше да се демонстрира конкретно намаление в темпото. Все пак данните бяха категорични, но според мен стюардите смятаха, че въпреки това предупреждението е подходяща мярка. Мисля обаче, че бяха разумни – обясни Уитмарш.

Сънародникът му Хорнер за пореден път имаше повод да изтъкне силните страни на Фетел след четвъртата победа в пет старта за германеца.

Според мен всички бяхме изненадани да видим Фернандо [Алонсо] да се измъква начело през първия завой – това промени динамиката на надпреварата – разясни Кристиан. – Той нямаше кой знае колко високо темпо и задържаше колоната зад себе си. Със Себастиан се справихме с това ново предизвикателство, но с Марк не успяхме, защото Ферари следяха какво правим. Беше комбинация от екипна работа и стратегия. Себастиан трябваше да изпревари Дженсън и Маса, за да се получат нещата. Имаше реален риск, но той успя. Марк за съжаление изкара първата част от дистанцията зад ауспусите на Алонсо. Накрая спретнахме малък номер, на който Ферари за щастие се вързаха. Разочароващо е обаче, че с Марк не постигнахме очаквания резултат – каза още шефът на Ред Бул.