Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер иска Ред Бул да спечели титлата по честен начин

Хорнер иска Ред Бул да спечели титлата по честен начин

2143
0
Кристиан Хорнер
Кристиан Хорнер, снимка Ред Бул Контент Пуул

Директорът на Ред Бул Кристиан Хорнер заяви, че за неговият отбор е много важно Макс да спечели шампионата по честен и чист начин по време на Гран при на Абу Даби. 

Верстапен получи две отделни наказания по време на последната надпревара в Саудитска Арабия. Въпреки това той завърши на второ място зад победителя Люис Хамилтън и така двамата се изравниха по точки. Макс има предимство в броя на записаните победи, което би му гарантирало титлата ако той и неговият съперник останат с еднакъв актив след последната надпревара. Попитан дали го интересувам как Верстапен ще спечели титлата, Хорнер отговори:

„Да, разбира се. Искате да я спечелите на пистата, а не в стаята на стюардите или в чакъла. Битката беше много тежка през цялата година. Имаше няколко фантастични състезания между тези двама пилоти и се надявам надпреварата в Абу Даби да бъде чиста и честна“, сподели Хорнер.

Британецът добави, че нагласата на Ред Бул е Хамилтън да бъде победен в честна битка. Също така бе доволен от представянето на колата в Саудитска Арабия, където се очакваше Мерцедес да имат много по-голямо предимство.

„Мисля, че победителят взема всичко, нали? Който завърши по-напред ще бъде световен шампион. Да видим. Имаме шанс за това. Трябва да се опитаме да победим Люис още един път. В момента те са във блестяща форма- спечелиха последните три състезания и новото оформление на Яс Марина ще им помогне. В Джеда очаквахме да имат много по-голямо предимство. Борихме се здраво и Макс беше изключителен през целия уикенд“.

Въпреки наказанията на Верстапен, според Хорнер Хамилтън е имал късмет по време на последното състезание и добави каква допълнителна мотивация дава на отбора тази борба за шампионата, която е първа за тима от Милтън Кийс от сезон 2013.

„Ние сме отбор, който го прави. Отиваме в Абу Даби с равен брой точки, но като лидери в броя на победите. Кой би си помислил това в началото на годината? Ако ни бяхте казали, че ще има битка до последното Гран при и битката е до самия финал, сигурно щяхме да ви отхапем ръката. Вероятно и вие бихте го направили, имайки предвид доминацията на друг отбор през последните години. За последно със Себастиан се борихме за шампионата на това трасе през 2010 и 2012“.

„Няма да има проблем с повишаването на морала през последния състезателен уикенд. Всъщност излязохме от него с второ място. Успяхме да поведем, бяхме начело в голяма част от състезанието, но Лейди Късмет отново се притече в помощ на Люис“, завърши Кристиан Хорнер.