Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Комбинацията от стари и нови състезания трябва да остане

Хорнер: Комбинацията от стари и нови състезания трябва да остане

40
0

Кристиан Хорнер е категоричен, че Формула 1 трябва да запази баланса от стари традиционни състезания и новите по-модерни надпревари. Шефът на Ред Бул представи своята позиция по повод на потвърждението, че Гран при на Великобритания ще остане в календара в следващите 17 години.

Това са страхотни новини за британския моторен спорт, а и гарантирането на дългогодишното бъдеще на Гран при на Великобритания е страхотно за екипа ни“ – казва Хорнер. „Това е нашето местно състезание и е отлична възможност за целия ни екип да види колата в действие, както стана тази година, когато доминирахме в надпреварата.“

„Важно е да има комбинация от исторически състезания като тези на Монца и Силвърстоун и новите надпревари като тези в Абу Даби и Сингапур. Освен това пилотите обичат Силвърстоун. Това е една от страхотните писти и едно от последните големи предизвикателства. Затова и е прекрасно, че остава в календара.

По повод на запазването на надпреварата Хорнер се пошегува: „Мислех, че това е последната Гран при на Великобритания, заради което направих голямо парти в къщата си и градината бе унищожена… Сега изглежда, че градината ми няма да оцелее – има още 17 години на мъчения...“

Силвърстоун е домакин на първото състезание от Формула 1 през 1950 година, като този сезон отбеляза 60 години в този спорт.