Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Макс ще си остане съвършено същият и догодина. Той не се...

Хорнер: Макс ще си остане съвършено същият и догодина. Той не се е променил през последните 4-5 сезона

1432
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен не се е променил през последните четири-пет сезона и ще продължи да се бори да побеждава както и досега, заяви Кристиан Хорнер. Шефът на Ред Бул, с който тим нидерландецът спечели трите си световни титли, сподели, че според него нищо от желанието на Макс за успехи няма да помръкне.

„Журналистите ме питаха още от третото състезание дали мисля, че можем да спечелим всички стартове през годината. Истинска лудост е, че успяхме да победим в 21 от 22 старта. Що се отнася до Макс, то за него да води над 1000 обиколки, да спечели 19 надпревари, да подобри рекорда на Макларън от 1988 г., да подобри нашия собствен рекорд със Себастиан Фетел от 2013 г. – това е историческо постижение. Съотношението между участия и победи, процентите на успеваемост, които постигна…“, коментира Хорнер.

„Поражението в Сингапур показа само, че има още към какво да се стремим. Това е полезен урок колко бързо могат да се променят нещата. Сингапур беше полезен уикенд в това отношение“, продължи шефът на Ред Бул.

„Но Макс според мен ще си остане съвършено същият и догодина. Той не се е променил през последните четири-пет сезона. Като пилот иска да се състезава, да печели. Има огромен природен талант, увереност в собствените си възможности и вяра в способностите си. Мисля, че ще се опита да продължи да работи в същия дух. Сега от нас зависи да му дадем необходимото, за да може да го стори. Надявам се да извлечем някои уроци от колата си и да ги приложим в RB20“, каза още Хорнер

Самият Верстапен призна, че е изумен от постиженията си. С победата си в Абу Даби той вече има 54 успеха в кариерата си и задмина по този показател Фетел.

„Това е безумно постижение, но ние имахме невероятна година. Същевременно съм фокусиран върху това, което ми предстои. Можем да използваме набраната инерция и да спечелим още надпревари“, сподели Верстапен.