Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Можем да настигнем Ферари през втората част от сезона

Хорнер: Можем да настигнем Ферари през втората част от сезона

22
0

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер заяви, че очакваната подобрена версия на задвижващата система на Рено за Гран При на Канада да помогне на отбора да се доближи до Ферари през втората половина на сезона. Отборът от Милтън Кийнс показа потенциал по време на Гран Прии на Австралия тази неделя с четвъртото място на Даниел Рикардо и силното темпо в дълга дистанция.

„Темпото, което притежаваме е наистина окуражаващо, каза Хорнер. – Ако погледнем темпото ни с различните типове гуми, изглеждахме много конкурентни. Очевидно бе, че бяхме третият най-бърз болид в състезанието, но не бяхме толкова далеч от Ферари. Опредено сме постигнали напредък, особено в състезателни условия. По-малко в квалификациите, но със сигурност в състезанията.

Така че, ако успеем да направим следващата стъпка, то това автоматично ще ни постави в по-конкурентна позиция. Но най-важното е, че шасито работи много добре. Деградацията на гумите е в много добри нива. Дължината на нашите стинтове е може би най-добрата и бяхме наистина конкурентни, когато Рикардо беше с еднакъв тип гуми с другите, на чиста писта. Той правеше същите времена като тези на Фетел“.

Въпреки че в момента Ферари изглеждат единственият отбор, който може да застраши Мерцедес, то Хорнер смята за реална възможността във втората част на сезона от Ред Бул да притиснат Скудерията. „Ферари не са чак толкова напред спрямо нас. Така че, ако продължим сериозната работа и не спираме да натискаме, няма да е изключено през втората половина на сезона да им окажем сериозна съпротива.“