Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Намаляването на разходите ще ни помогне

Хорнер: Намаляването на разходите ще ни помогне

50
0

Шефът на тима на Ред Бул, Кристиан Хорнер, смята, че наскоро предприетите мерки за редуциране на разходите ще помогнат на отбора да се изкачи в класирането.

Екипът е добре финансиран от собственика Дитрих Матешиц, но според Хорнер отборът все пак е в неизгодна позиция по отношение на ресурсите за развитие. Въпреки това той се надява, че различни мерки за намаляване на разходите(като намаляване на времето във въздушния тунел) ще разместят силите в полза на Ред Бул.

„За един независим тим като Ред Бул правилата дават повече шансове” – казва Хорнер. „С ограниченията, които влизат в сила, почти всеки има едни и същи оръжия на разположение.”

„Много е лесно да се пренебрегне фактът, че сме независим тим. Имаме страхотен потенциал по отношение на хора. Инфраструктурата ни също е много силна. Но тъй като нямаме производител зад себе си, ни липсват различни изследвания и анализи. С промяната на правилата това вече не е от значение.”

„Новостите в регламента създават възможности, така че ние ще се опитаме да надскочим представянето си от миналата година.”