Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Не искаме да печелим зад сейфти кар. Случилото се е срещу...

Хорнер: Не искаме да печелим зад сейфти кар. Случилото се е срещу принципите, които сме дискутирали

2860
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Финалът на Гран при на Италия зад кола за сигурност събра огромни критики още в първите минути след състезанието. От Ред Бул коментираха, че не са искали така да вземат победата на пистата Монца.

„Ние не искаме да печелим зад сейфти кар“, заяви Кристиан Хорнер. „Говорили сме за това. Обсъждали сме го много, много години. Финалът трябва е състезание. И имаше достатъчно време, за да пуснат пак надпреварата.“

„Колата ни бе по-бърза, но искаме да печелим на пистата и споделяме разочарованието на феновете, защото щеше да е страхотен финиши. Те избраха погрешната кола – Джордж Ръсел, но въпреки това имаше достатъчно време за рестарт. Трябва да обсъдим станалото и да видим детайлите. Но време да се върнем към надпреварата имаше. Случилото се е срещу принципите, които сме дискутирали.“

Хорнер допълнил, че според него най-много днес са загубили феновете.


Хелмут Марко каза в първите телевизионни интервюта след финала, че според него решението да се финишира зад сейфти кара е било погрешно.

Макс Верстапен коментира, че много дълго е чакал победа на Монца

„Направихме отлично състезание. Бяхме най-бързи с всички възможни гуми. Нивото на износване бе ниско. Колата ми вървеше прекрасно и без проблем контролирах темпото почти до края. За съжаление малко преди финала излезе кола за сигурност и нямаше рестарт. Но като цяло неделята бе добър ден за нас“, каза нидерландският пилот на Ред Бул.

„Стартът ми бе добър. Преодолях първия завой без проблеми и бързо влязох в ритъм. През цялата състезателна дистанция работата с гумите е страхотна. За първи път печеля на Монца. Дълго съм чакал тази победа, но най-после можах да се кача на най-високото стъпало на този легендарен подиум“, допълни Верстапен.