Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер не очаква големи промени при пилотите за 2021 г.

Хорнер не очаква големи промени при пилотите за 2021 г.

1166
0
Верстапен, Хорнер, Марко 2019 Абу Даби
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер не очаква големи промени в пилотския състав на тимовете през 2021 г. След края на 2020 г. договорите на много от водещите пилоти изтичат. Сред тях са Люис Хамилтън, Себастиан Фетел и Макс Верстапен.

Има много спекулации, че шампионът може да премине във Ферари на мястото на Фетел. За последния се смята, че дори може да се откаже от Формула 1. Верстапен пък е свързван с Мерцедес, където може да замести именно Хамилтън.

Последното може да стане при положение, че Макс отново не получи достатъчно добра кола от Ред Бул, с която да се бори за титлата. Според Хорнер обаче тези възможни промени едва ли ще се случат.

„На всички водещи пилоти им изтичат договорите в края на следващата година, каза Хорнер пред racefans.net. – Верстапен е щастлив в нашия отбор. Ние също го харесваме, като той много добре пасва на екипа ни.

От нас зависи да му предоставим достатъчно конкурента кола следващия сезон. Но в крайна сметка аз няма да бъда изобщо изненадан ако всички водещи пилоти останат на сегашните си места.”