Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Ферари признаха, че са имали разговори с Хамилтън

От Ферари признаха, че са имали разговори с Хамилтън

3145
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Спас Генев

Изпълнителният директор на Ферари Луис Камилери призна, че Люис Хамилтън се е срещал с президента на компанията Джон Елкан. Информацията се появи още преди няколко седмици, като беше публикувана от Gazzetta dello Sport.

Договорът на Хамилтън с Мерцедес изтича след края на следващия сезон и засега не е подновен. Има и вариант британецът при всички положения да се наложи да си търси нов екип, ако Мерцедес оттегли заводския си тим след края на 2020 г.

„Вече стана известно публично, че Люис е имал разговори с нашия президент, каза Камилери. – Много сме поласкани от интереса към нашия тим на много пилоти и особено на Люис. Всеки на стартовата решетка иска да кара за Ферари.

Ние имаме дългосрочен договор с единия ни пилот (Льоклер), а контрактът на другия (Фетел) изтича в края на 2020 г. В момента би било твърде прибързано да се вземат решения за бъдещето. Ще разгледаме възможностите, които имаме, и ще преценим кое е най-доброто за нашия тим.“

Камилери обясни още, че срещата с Хамилтън всъщност е била на обществено събитие, като двамата с Елкан имали някои общи приятели.