Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер не подценява конкурентите на Ред Бул

Хорнер не подценява конкурентите на Ред Бул

53
0

Кристиан Хорнер, шеф на Ред Бул, подчерта, че по никакъв начин не подценява своите конкуренти, въпреки че е уверен в способностите на отбора да спечели шампионата тази година.

Миналата година екипът от Милтън Кийнс доказа, че притежава най-качествения болид, но в крайна сметка остана догонващ в шампионата. Съответно Хорнер признава, че тимът се е фокусирал изцяло върху собственото си представяне, а не върху това на конкуренцията, но подчертава, че никой опонент не трябва да бъде подценяван, тъй като тази година не се очертава да има доминиращи отбори.

Хорнер е уверен, че макар и отборът на Дитрих Матешиц да е относително млад, то той притежава всички нужни съставки, за да се превърне в шампион. Въпреки това австралиецът подчертава, че отборът няма да се съсредоточава само върху титлата, а ще се старае да върши най-добрата работа във всяко едно състезание.

По отношение на конкурентите си Хорнер споменава конкретно имената на Ферари и Фернандо Алонсо. Междувременно в условията на новите правила шефът на Ред Бул смята, че овладяването на работата с гумите ще бъде ключов фактор.