Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер не се наема да предвижда развоя на Гран при на Монако

Хорнер не се наема да предвижда развоя на Гран при на Монако

37
0
Марк Уебър,Себастиан Фетел

Битката за победа в Гран при на Монако е отворена и прогнози за евентуален изход от състезанието са невъзможни, заяви шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер.

След петима различни победители в първите пет старта от сезон 2012 г. той е сред хората, които не се наемат въобще да мислят кой би могъл да надделее в поредния състезателен уикенд. Според англичанина дори третата свободна тренировка в събота може да не донесе особена яснота кой колко е бърз по улиците на княжеството.

Нещата са толкова открити, че евентуално по-голяма яснота може да има след третата сесия. Вероятно обаче и тогава няма да сме сигурни. Може би чак след квалификацията ще получим ясен знак къде се намираме. Времето обаче може да е сериозен фактор този уикенд. Дори само това е в състояние да обърка всичко наново – обясни Хорнер. – Фантастично е да спечелиш точно тази надпревара. Ние победихме в последните две години, но пък от друга страна това е само един от общо 20 старта и за него се дават същите точки като за останалите. Така че престижът може да е по-голям, но като актив няма разлика спрямо другите надпревари. Затова най-важното нещо за нас е да оптимизираме колата си.

Хорнер се надява, че RB8 ще се включи в битката за победа, но все пак отбеляза, че целта е възможно най-добър резултат.

Шефът на Ред Бул приветства освен това Уилямс за това, че са споделили с останалите отбори резултатите от разследването на пожара в боксовете им на пистата Каталуния.

Те бяха невероятно открити и в резултат на това целият питлейн може да научи много неща. Нашият екип направи някои малки промени в процедурите ни, стегнахме се още повече. Пожарът послужи като напомняне колко важна е сигурността и за щастие никой не пострада сериозно. Не можем да си позволим да се отпускаме – допълни той.