Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Не смятам, че Хамилтън и Фетел са добра комбинация за Ред...

Хорнер: Не смятам, че Хамилтън и Фетел са добра комбинация за Ред Бул

55
0
Кристиан Хорнер,Себастиан Фетел

Шефът на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнер заяви, че не би събрал Себастиан Фетел и Люис Хамилтън в един отбор. 39-годишният англичанин работи с немския пилот от дълго време и отношенията им са много близки, но не това е причината за изявлението му.

Люис е фантастично бърз пилот и в миналото е изразявал интерес да кара за отбора ни. Но не би било правилно за екипа (да ги събера). Възхищавам се на таланта му, но не смятам, че със Себастиан биха били добра комбинация – обясни Хорнер, цитиран от английския вестник Телеграф.

Той сподели, че мнозина състезатели биха искали да карат за Ред Бул, когато обясняваше причините, поради които в тима задържаха Марк Уебър за още година. Според Кристиан освен това може би има екипи, на които успехите на тима му не допадат:

– Нямаме историята на Ферари, Макларън или дори Мерцедес. На всичките тези момчета може би не им е добре, че толкова млад отбор с млад пилот постигат такива резултати. Някой ми каза, че най-добрият начин да станеш непопулярен, е да побеждаваш постоянно.

Хорнер изрази отново и възхищението си от Фетел, който едва на 25 години вече е трикратен световен шампион във Формула 1.

– Невъзможно е да се игнорира или подцени постигнатото от Себастиан. Погледнете колко победи, титли и постижения има. Ако утре се откаже и не прави нищо повече в кариерата си, пак ще трябва да бъде поставян сред най-добрите. Подготовката му е образцова. Дава 101% от себе си през цялото време на избраната професия. Правил е жертви. Невероятно фокусиран е върху това, което желае да постигне. Но живее нормален живот – доколкото успява. Приятелката му е с него от ученическите им години, а на него му допада да живее в провинцията. Харесват му простичките неща в живота. Забавен е, със страхотно чувство за хумор. И вярва, че отборът не му плаща, за да е суперзвезда. Ето защо най-добрият начин да се справи е да не се разсейва – сподели началникът на Ред Бул.