Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Не всичко зависи от мощността. Разликата е 0,1-0,2 сек, а това...

Хорнер: Не всичко зависи от мощността. Разликата е 0,1-0,2 сек, а това може да се навакса на такъв тип писта

4314
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

В екипа на Ред Бул са обнадеждени от резултатите в първите свободни тренировки на пистата в Джеда, въпреки че Макс Верстапен бе четвърти, а Серхио Перес – девети. Кристиан Хорнер отбеляза в края на деня за подготовка, че мощността на задвижващата система не е толкова важна, колкото се смяташе предварително.

„Пистата е малко по-тясна, отколкото предполагахме въз основа на предварителните данни. Завоите са по-тесни.“

„Освен това не всичко зависи от мощността, както мислехме, че ще е, а това е окуражаващо. Вижда се, че между двете коли, между пилотите има една-две десети от секундата. На такъв тип трасе това може да се навакса и това ни обнадеждава“, коментира Хорнер.

„Нещата ще опрат до това кой ще извлече най-много от гумите, кой ще направи чист тур, ще вземе максимума от колата си и ще кара възможно най-близо до стените. Надпреварата ще е изумителна. Квалификацията ще е много важна – като на всички улични писти. В самото състезание всичко може да стане.“

„Със софт бе малко по-трудно да се работи и да се вземе максимума от гумата. Ще анализираме загряващите обиколки. Слушайки коментарите, не мисля, че само при нас е така. Според мен имаше и други, борещи се да вкарат тези гуми в правилния работен прозорец. Но ако се отключи, е очевидно, че представянето е силно.“

Верстапен каза, че пистата като цяло е чудесна и интересна за каране

„През втората тренировка имахме проблем със загряването на гумите. Направихме и някои промени в настройките между двете сесии, което не се получи съвсем добре. Надявам се да открием точния баланс за утрешната квалификация. Ситуацията може да е доста сложна с трафика, но е трудно да се каже как ще протече съботата“, допълни Верстапен.

Перес сподели, че се е забавлявал на новото трасе и също каза, че трафикът вероятно ще е проблем.

„Мисля, че ще стане интересна надпревара. Една грешка може да коства скъпо. В квалификацията въпросът ще е да си на точното място в правилния момент. В дългите серии нямахме достатъчно обиколки, за да имаме реална представа за темпото си. Затова не смятам, че времето ми със софт отразява точно скоростта ни“, добави мексиканският пилот.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.