Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Няма планове за смяна на Перес и Де Врис, Марко: Трябва...

Хорнер: Няма планове за смяна на Перес и Де Врис, Марко: Трябва да видим какво ще правим в бъдеще

1135
0
Серхио Перес, Кристиан Хорнер, Хелмут Марко
Серхио Перес, Кристиан Хорнер и Хелмут Марко; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Кристиан Хорнер бе сериозно ядосан на Серхио Перес заради грешките на мексиканския пилот в квалификацията в Австрия. Времената му от Q2 бяха анулирани заради нарушаване ограниченията на пистата и той не стигна до Q3. Хорнер заяви, че това е разочароващо, като се има предвид колко по-напред можеше да е Перес. Това бе четвърта поредна квалификация, в която той не се класира в топ 10 на сесията за разпределение местата на стартовата решетка. Затова и Хорнер бе попитан дали мястото на мексиканския състезател в Ред Бул е застрашено.

„Самият Перес се поставя под възможно най-голямото напрежение. Всички изцяло поддържаме Чеко и приказките за възможна негова смяна са далеч от истината“, отговори Хорнер

Шефът на Ред Бул в F1 настоя също така, че няма планове и Ник де Врис, който остана последен в квалификацията в Австрия, да бъде заменен в Алфа Таури.

„Няма такъв план в момента. Трябва да дадем на тези момчета малко време. Разбира се, имаме младежката програма, както и Даниел [Рикиардо] при нас. Той ще тества колата ни за първи път след Силвърстоун и ще е страхотно както да видим къде е (като скорост), така и да отбележим каква е увереността му зад волана“, каза Хорнер.

Както обикновено обаче, в Ред Бул не си координират изобщо изявленията. Твърденията на Хорнер за Де Врис се разминаха напълно с тези на Хелмут Марко и шефа на Алфа Таури Франц Тост. В падока се говори, че съветникът на Ред Бул в Гран при е дал срок на нидерландец до лятната ваканция да си подобри резултатите или ще го смени. Официално Марко само намекна за подобна развръзка.

„Нещата започнаха сравнително добре в квалификацията. Очаквах и двамата пилоти (на Алфа Таури) поне в Q2, което не се случи. Трябва да видим какво ще правим в бъдеще“, заяви Марко

Преди време Тост заяви, че на един новак във Формула 1 му трябват три години, за да започне да демонстрира добро представяне. След квалификацията на пистата Ред Бул Ринг не бе толкова благоразположен.

„Един пилот сам решава дали ще си запази мястото. Ако показва представяне, ако печели точки и виждаме, че има успешно бъдеще, то тогава не обсъждаме кой ще го замести. Но разбира се, трябва да демонстрира добро представяне“, коментира Тост.