Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Очаквам от пилотите ни да знаят, че се състезават за отбора!

Хорнер: Очаквам от пилотите ни да знаят, че се състезават за отбора!

54
0
Кристиан Хорнер

В приглушената светлина под покрива в малкия дом на Ред Бул на пистата Яс Марина шефът на тима на Ред Бул Кристиан Хорнер се срещна с представители на медиите на тази вечер и бе изключително обстоятелствен и откровен в разговора за това ще остави ли тимът пилотите си да се борят за титлата без заповеди от бокса.

– Абсолютно, но никой не знае точно какво ще стане и затова няма да има никакви заповеди от бокса – каза Хорнер. – Има милиони възможни варианти и няма как ние да определим какво ще стане. И двамата ни пилоти имат шанс за титлата и при такива обстоятелства е много важно първо да завършат. Вярвам, че имаме отлични състезатели, които са и отборни играчи.

Според Хорнер обаче ключът към всичко се държи от Фернандо Алонсо.

– Всъщност от това къде е той ще зависи всичко – категоричен бе англичанинът. – Фернандо е изключителен пилот и знае чудесно как да се позиционира в едно подобно състезание и всъщност това ще определи много неща – бе конкретен Хорнер. – При подобни условия е много трудно, трябва да направим перфектни стартове, спирания в бокса, нито една грешка.

Кристиан за пореден път повтори, че тимът вече е щастлив от титлата при конструкторите.

– Да, вярно е, че тази при пилотите е по-престижна, но за хората вътре в тима, във Формула 1 конструкторската означава всичко – каза младият шеф, който е горд от постигнатото за толкова малко години, но и допълни, че е още по-трудно тимът да се задържи на това ниво.

Говорейки за техническите аспекти на Гран при на Абу Даби, Хорнер обясни, че отборът ще има все пак малки уточнения специално за това състезание, след като в Бразилия последното ново задно крило е проработило отлично.

Шефът на Ред Бул каза още, че вече няма притеснения за стартирането на колите, които след последните уточнения в софтуера са направили отлични стартове в Сингапур, Япония, Корея и Бразилия.

Хорнер обясни още, че Марк Уебър е много емоционален и прям и приема по-остро нещата, но в никакъв случай не е загубил скоростта си в последните състезания, напротив – бил е много бърз в Япония и Бразилия.