Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер обещава да реши проблемите между пилотите си

Хорнер обещава да реши проблемите между пилотите си

31
0

Очевидно отношенията между двамата пилоти на Ред Бул – Марк Уебър и Себастиан Фетел, са в най-лошата си фаза, откакто двамата са съотборници.

Обвиненията във фаворизиране на Фетел от страна на отбора се появиха отново, след като Уебър бе принуден да кара с по-стара модификация на предното крило на автомобила си вчера, а след победата си заяви – „Не е лошо като за втори пилот“.

Тим-шефът на Ред Бул – Кристиян Хорнер, обаче каза, че ще направи всичко възможно, за да може нещата в отбора му да се успокоят в този решителен за шампионата момент. Ето какво заяви той относно коментарите на Марк, фразата след финала и възможността той да си тръгне от Ред Бул:

„Като член на отбора, Уебър е важна част от него и е дал своя принос за него, точно както и всеки друг. Естествено ние ще говорим за това. Напрежението трябва да бъде потушено и ще бъде потушено. Но той е с нас от достатъчно дълго време, за да знае, че като спортист, той трябва да взима и трудни решения.

Марк, както добре знаем, е царят на пиперливите фрази. Мисля, че най-важното в случая е, че той спечели британската Гран при и аз съм повече от щастлив от карането му. Това беше просто един изпуснат коментар от Марк, който тъкмо бе спечелил състезанието. Не мисля, че в него има каквато и да е злоба. Той бе доста натъжен от решението вчера и само мога да си представям колко е бил разочарован заради това, че не получи крилото вчера. Но все пак аз не мога да го разрежа на две.

Марк не е подписвал договор като втори пилот. Той знае през какво премина отборът и как сме се опитвали да постигнем равенство. Той знае колко голяма подкрепа сме му оказвали. И не се съмнявам, че когато той има шанса да критикува това, тогава трябва да бъдат научени някои неща.

Той има договор с нас и за вбъдеще. Ние му дадохме кола, която му позволи да бъде в челото, да печели състезания и да се бори за титлата, така че много се съмнявам, че той би си тръгнал от всичко това.“