Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер очаква обтягане на отношенията между Ред Бул и Ферари в течение...

Хорнер очаква обтягане на отношенията между Ред Бул и Ферари в течение на сезона

2172
0
Макс Верстапен, Шарл Льоклер, Ред Бул, Ферари
Макс Верстапен и Шарл Льоклер; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Кристиан Хорнер очаква отношенията между Ред Бул и Ферари да претърпят промяна в течение на сезон 2022. Битката за победите от началото на първенството до момента се води между Макс Верстапен и Шарл Льоклер. Има очаквания този двубой да продължи до края на годината. Хорнер посочи, че тазгодишната битка се различава от тази през 2021 г. с Мерцедес.

„Миналата година имаше огромен шум – страшно много неща се случваха както на пистата, така и извън нея. Този сезон нещата изглеждат значително по-съсредоточени върху ставащото на трасето. Мисля, че Шарл и Макс правят страхотни състезания. Досега наблюдавахме със сигурност много твърда, но честна надпревара.“

„Ако обаче битките продължават по същия начин и по-нататък през сезона, в някакъв момент неминуемо ще прекипят, когато ситуацията стане още по-конкурентна, а залогът се увеличи през втората половина на състезателната година“, посочи Хорнер

„Мисля, че сравнително скоро ще и видите Мерцедес да се присъединява към партито“, допълни шефът на Ред Бул.

Хорнер каза още, че очаква колите на Ферари да имат много добра скорост в бързите завои на пистата Каталуния, където ще е следващият кръг от първенството.

„Ферари-тата ще са много силни в Барселона в бързите завои. Особено трети и девети“, посочи той.

Според данните от последните няколко надпревари от Ред Бул трябвало да отговорят със скорост на правите и в трети сектор на испанското трасе. Тимът от Милтън Кийнс взе превес с повече развитие през последните състезания. Ферари заложи на базовата версия на F1-75. В Маранело решиха, че ще въвеждат новости единствено, когато са сигурни как ще работят те, а не просто заради идеята да имат нови неща по болидите. Ограничението на бюджетите допълнително лимитира възможностите на отборите за развитие. Матия Биното дори каза, че е „оптимистично разочарован“ от резултата на Скудерията в Маями – второ и трето място, защото според него при толкова нововъведения за RB18 Ред Бул скоро ще трябва най-малкото да намали темпа си на работа, тъй като няма да има достатъчно средства.