Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер опроверга Марко за Сайнц: Чисти спекулации. Ние сме доволни от пилотите...

Хорнер опроверга Марко за Сайнц: Чисти спекулации. Ние сме доволни от пилотите си

1952
0
Кристиан Хорнер
Кристиан Хорнер; снимка: Виктор Алекян

Иван Тенчев, Шанхай. Кристиан Хорнер успя в рамките на броени минути по време на пресконференцията на шефове на отбори днес в Китай да обори твърдението на Хелмут Марко, че от Ред Бул са говорили с Карлос Сайнц и изявлението на Серхио Перес, че бъдещето на мексиканския пилот ще е ясно до месец. Шефът на Ред Бул в F1 с усмивка заяви, че Перес кара този сезон по-добре, вероятно защото няма договор за догодина. След това сериозно обясни, че всъщност е доволен от него.

„Всъщност мисля, че той работи много усилено през зимата“, каза Хорнер. „Мисля, че се промени. Промени подхода си към Гран при уикендите и беше много близо (до Макс Верстапен) в четирите състезания досега през сезона. Особено на писта като Сузука, на която миналата година се мъчеше доста – със сигурност този път беше много конкурентен.“

Хорнер отбеляза още, че според него по-добрата форма и постоянство при Перес се дължат на факта, че се е концентрирал повече върху собственото си представяне

„Той извлича максимума от себе си вместо да гледа през гаража към Верстапен и това, което действащият световен шампион постига“, заяви още Хорнер.

Ръководителят на Ред Бул в Гран при отново подчерта, че двамата получават едно и също оборудване от екипа, но вероятно и колата има по-широки възможности за работа и това също му помага.

Що се отнася до подписването на нов договор, то Хорнер заяви, че няма планове да се бърза с нова сделка или да се вземе решение в скоро време. Това е в пряко противоречие от казаното от Перес. Серхио заяви наскоро, че очаква до месец да е наясно с това какво ще прави догодина.

„Невероятно е, че сме на състезание №5 и вече се говори толкова много за пилотите за следващата година. Намираме се в ситуация, в която сме много доволни и от двамата ни състезатели. Но не е нужно да вземаме окончателно решение за състава си на този етап, а много по-късно през годината. Очевидно Макс така или иначе е на дългосрочен договор. Чеко няма договор за догодина, но кара изключително добре досега през сезона“, коментира Хорнер.

„Що се отнася до други пилоти, то всичко са чисти спекулации. Нямам никаква представа дали и какво са предложили от Ауди на Карлос [Сайнц], който е ключов пилот на толкова отворения пазар в момента.“

„Нормално е да има сериозен интерес. Убеден съм, че би било глупаво от страна на Ауди да не вземат предвид пилот с неговите качества, както и други отбори с налични места. Би било неетично обаче да се разкрива какви оферти са направени. Ние нямаме подобна информация – какво предлагат от другите отбори“, допълни Хорнер.

Последното изявление директно опровергава казаното от Хелмут Марко по-рано през седмицата. Австрийският съветник на Ред Бул сподели, че от Ред Бул са говорили със Сайнц.

„Той обаче има много изкушаващо предложение от Ауди, което не можем да си позволим или да наддаваме“, добави Марко.