Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Още от първата обиколка на състезателен уикенд, която няма значение, Макс...

Хорнер: Още от първата обиколка на състезателен уикенд, която няма значение, Макс е с 2-3 секунди пред останалите

4187
0
Кристиан Хорнер, Макс Верстапен
Кристиан Хорнер и Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен е по-бърз от съперниците си с 2-3 секунди още в първата обиколка на състезателен уикенд, заяви Кристиан Хорнер. Шефът на Ред Бул във Формула 1 разказа в подкаста Secrets of Success кои са силните страни на трикратния световен шампион. Той обясни, че не е виждал пилот, способен да се справя с напрежението така, както го прави Верстапен.

„Като личност Макс е много мил 26-годишен млад мъж, който обича състезанията и не се чувства особено комфортно със славата и известността, които успехите му носят. Той иска само да си свърши работата, да се надбягва твърдо, честно и безкомпромисно. Обича да играе ФИФА на Плейстейшъна си, когато не е в състезателна кола. Но извън болида е просто мил. Зад волана обаче е безмилостен. Никога не съм срещал пилот с толкова хъс, колкото притежава Макс от момента, в който седне в автомобила. И винаги сме сигурни, че ще получим 110% от него. Той очаква същото от отбора“, коментира Хорнер.

„Още от началото на състезателен уикенд, още в първата обиколка, която всъщност няма никакво значение, Макс е най-бързият пилот – често с 2-3 секунди спрямо останалите. Осмелявам се да кажа, че бих си заложил къщата на това. За него това е начин да демонстрира, че се представя на върха на способностите си. Че диктува нещата и че е едно с болида“, продължи Хорнер

„Верстапен притежава увереността, таланта, усещането и техниката да се адаптира изключително бързо. Той дойде във Формула 1 много млад, без никакъв опит от малките класове. Неговото обучение се случи пред очите на F1, където всяко мръдване се анализира подробно от всички. Неговата устойчивост, умствената му сила във важни моменти – независимо дали е квалификация, изпреварване или загряваща обиколка – са нещата, с които той блести. Не съм виждал пилот, който да се справя с напрежението така, както го прави Верстапен, когато толкова много е заложено на карта“, добави шефът на Ред Бул в Гран при.