Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Пилотите ни продължават да се състезават наравно

Хорнер: Пилотите ни продължават да се състезават наравно

70
0

Абсолютно еднакво отношение към пилотите Марк Уебър и Себастиан Фетел декларира за пореден път шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер. През целия сезон англичанинът упорито твърди, че двамата му състезатели получават еднакво отношение, а в интервю за октомврийския брой на списание ClubS1 обясни, че единият ще получи преференциална подкрепа единствено в случая, когато другият вече няма математически или практически шанс да се бори за титлата.

В момента Уебър води временното генерално класиране при пилотите с 220 точки – 14 повече от Фетел и Фернандо Алонсо (Ферари). Битката се ожесточава сериозно за последните три старта, първият от които ще се проведе следващата седмица на новата писта Йеонгам в Южна Корея.

– Както винаги сме казвали, за нас не е коректно да фаворизираме единия си пилот спрямо другия. Отборът ще ги подкрепя толкова по равно, колкото може. Ще е много, много трудно, но и двамата ни пилоти имат сериозен шанс. Фантастично е, че продължават борбата, а ние ще им осигурим шанс да спечелят – заяви Хорнер.

Проблемите между Уебър и Фетел от това лято изглеждат изгладени, но е факт, че за първи път този сезон се пропука демонстрираното от Ред Бул единство. В Турция състезателите се удариха в един друг, а на Силвърстоун Марк отбеляза, че победата му е нелошо постижение за втори пилот (след като новото крило от неговия болид бе дадено на съотборника му). Разправията ескалира, докато пилотите не бяха извикани във фабриката, за да се разберат. Хорнер удържа положението, но мирът в отбора му веднъж вече претърпя сериозен удар – мнозина наблюдатели вярват, че това може да се случи отново.