Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер предупреждава Уебър, че трябва да кара за тима

Хорнер предупреждава Уебър, че трябва да кара за тима

26
0

Кристиян Хорнер се зарече да си поговори с Марк Уебър, след като австралиецът даде индикации, че няма особено желание да помага на съотборника си Себастиан Фетел по време на уикенда в Бразилия.

Уебър вече няма шанс да се бори за световната титла, докато Фетел все още има тази възможност и в четвъртък заяви, че е сигурен в това, че може да разчита на опитния си съотборник в битката му с пилотите на Браун.

Но Уебър реагира леко хладно на въпросите относно ролята му в тима в този момент. Когато бе попитан от журналистите дали очаква заповеди от бокса, той отговори – „Съмнявам се“, като също така намекна, че Фетел най-малко заслужава титлата от тримата претенденти.

„Ще трябва да попитам Марк какво точно е имал предвид. Всичко е ясно: целият отбор иска тази титла и ние ще направим всичко, за да я вземем. Същото важи и за Марк“, каза пък след това учуденият Хорнер пред вестник „Bild“.

Все още не е напълно ясно защо Уебър вече не харесва толкова ролята си на поддръжник на Фетел, тъй като веднага щом загуби своите шансове за титлата, австралиецът заяви пред медиите:

„Разбира се, че ще помогна на Ред Бул, ако мога.“