Начало Избрани Хорнер: Прехвърлянето на Рикиардо в състезателния отбор не е нещо, което планираме...

Хорнер: Прехвърлянето на Рикиардо в състезателния отбор не е нещо, което планираме в момента

2749
0
Макс Верстапен, Даниел Рикиардо и Серхио Перес
Макс Верстапен, Даниел Рикиардо и Серхио Перес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Даниел Рикиардо няма да заменя Серхио Перес в Ред Бул. Това заяви Кристиан Хорнер. Според неговите думи, отборът от Милтън Кийнс няма намерение да повишава австралиеца заради слабите резултати на Перес в последните състезания.

Перес изпитва огромни затруднения през последния месец и половина. Мексиканецът не успява да стигне до Q3 в пет поредни състезателни уикенда. Това на свой ред компрометира представянето му в надпреварите, тъй като трябва да си проправя път в колоната

Продължаващото незадоволително представяне на Перес в квалификациите засилва спекулациите, че Ред Бул може да  замени мексиканеца. Съвсем очаквано, името на Рикиардо веднага е на дневен ред в този случай.

Рикиардо е един от най-обичаните пилоти от F1. Австралиецът обаче остана без титулярно място за 2023 г. Понастоящем той е резервен пилот на Ред Бул и прекарва голяма част от време си в симулатора.

Едно завръщане на Рикиардо като титулярен пилот на Ред Бул би било наистина прекрасна новина за света на F1. Но според Хорнер, това няма да се случи тази година. Въпреки това шефът на Ред Бул няма търпение да види Рикиардо отново зад волана тази седмица на Силвърстоун. Там той участва в тестовете на Пирели.

„Ще бъде страхотно да го видя отново в болида на Ред Бул. Интересно ми е да разбера какво може както по отношение на темпото, така и психически, физически. Ще се радвам и да получим неговата обратна връзка за този автомобил“, сподели Хорнер.

„Смятам, че това е добра възможност за него да се върне зад волана на автомобил, който току-що спечели Гран при на Великобритания.“, добави британецът. Хорнер обаче отрече австралиецът да заеме мястото на Перес през тази година.

„Прехвърлянето на Рикиардо в състезателния отбор не е нещо, което планираме в момента. Това е сигурно. Все пак беше правилно да му дадем възможност да бъде част от отбора и да го задържим в спорта. Щеше да е загуба за спорта, ако той беше напуснал спорта напълно.  Нямах много контакт с Даниел през последните няколко години. Затова ще ми е много интересно да видя каква работа ще свърши по време на тестовете“, каза още шефът на Ред Бул.

Хорнер също така вярва, че Перес ще се възстанови в Унгария. Британецът потвърди, че отборът ще направи всичко възможно, за да подкрепи мексиканеца

„В момента той е втори в шампионата и увеличи преднината си пред Фернандо“, обясни Хорнер. Той смята, че Перес се нуждае от „ръка на рамото“.

„Разполагаме с добър автомобил, но трябва да се уверим, че и двата ни пилоти ще се борят за победа. Ако погледнете темпото му в последния манш, той беше точно там. Разочароващо е за него, че трябва да се бори през цялото време. Чеко сам трябва да реши проблемите си в квалификациите си. Ние като отбор ще направим всичко възможно да го подкрепим в това нещо“, завърши Кристиан Хорнер.