Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Преминаваме в пълна атака, ще караме състезание за състезание

Хорнер: Преминаваме в пълна атака, ще караме състезание за състезание

54
0
Кристиан Хорнер

След провала на Монца в екипа на Ред Бул са решили да предприемат генерална офанзива за спечелването на титлите. И такава задължително е необходима, защото след състезанието в Италия Себастиян Фетел и Марк Уебър са едва на четвърта и пета позиция в класирането при пилотите, съответно на 39 и 47 точки зад лидера Фернандо Алонсо.

Това обаче не обезкуражава тим шефът на Ред Бул, Кристиян Хорнер.

„Стратегията е елементарна, просто сега трябва да преминем в пълна атака“, обясни Хорнер пред Скай Спорт. „От тук до края всеки уикенд за нас ще е финал и трябва да дадем газ до дупка. Пилотите ни са на доста точки зад Фернандо, но при сегашната система с 25 точки за победа и при седем състезания оставащи до края всичко може да се случи.“

Хорнер знае какви аргументи да използва, за да поддържа висок духа на отбора и да не му позволява да се предаде. Затова той се връща към миналото.

„Ситуацията напомня малко на тази през 2010 г. Ще се опитаме да дадем всичко от себе си в оставащите състезания до края и ще видим, дали това ще е достатъчно или не.

Тази година конкурентните коли са много, дори Заубер и Форс Индия в някои състезания са готови да поднесат изненада. Така че за никого няма гаранция, че ще успее да влезе в топ 3. В миналите години, когато имахме лош ден се класирахме 3-и или 4-и. Сега в момента, в който не си достатъчно силен спокойно може да изпаднеш от десетката.

Това е и шансът ни да наваксаме изоставането, защото ако някой от конкурентите стъпи накриво разликите бързо могат да се стопят или увеличат неимоверно. Ферари започнаха на бавни обороти, но в момента са най-постоянни в представянето си.

Сега по-скоро напрежението е върху Фернандо. Ние просто вече няма какво да губим. Той трябва да продължи да печели точки, а Макларън в последните три състезания бяха много силни. Райконен също е много постоянен, така че може да се очаква изненада и от него.

За съжаление повредите ни отнеха ценни точки. Рено и техните доставчици са работили усилено върху проблемите и се надявам, че няма да видим подобни повреди до края на годината. Няма защо да съжаляваме за пропуснатите точки, защото не можем вече да променим нищо. Сега ще се концентрираме състезание за състезание.“