Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: При наличието на бюджетен лимит ще е много трудно да има...

Хорнер: При наличието на бюджетен лимит ще е много трудно да има постоянно развитие

1557
0
Кристиан Хорнер, Ейдриан Нюи
Кристиан Хорнер и Ейдриан Нюи; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Матия Биното непрекъснато подканя ФИА да проверява разходите на отборите. От Ферари дори се подготвят да представят на федерацията доклад с харчовете на отделните екипи от началото на сезон 2022 във Формула 1. В италиански медии се появи информация, че от Ред Бул вече са изхарчили около 75% от бюджета си за развитие на RB18. Отговорът на Хелмут Марко бе обичаен за съветника на тима: „Глупости!“ Кристиан Хорнер обаче призна, че ограниченията на годишните разходи лимитират и възможностите на екипа.

„При наличието на бюджетен лимит тази година ще е много трудно да има постоянно развитие. Затова трябва стратегически да избираш къде искаш да въвеждаш нови компоненти. Особено при тази инфлация“, посочи Хорнер

„Вече се видя колко бързо могат да се обърнат нещата. Колата ни върви добре. Не мисля, че не е издръжлива. Просто има някои досадни неща, които се проявяват. Това е разочароващо, но работим в близко сътрудничество с HRC (Honda Racing Corporation – б.р.) и ще ги оправим.“

„Имаме някои неща за болида, които се надявам да помогнат още на по-късен етап през лятото. Трябва да свалим малко килограми. По принцип всичко може да се подобрява непрекъснато. Ние имаме нужда от напредък по отношение на темпото в бавните завои, теглото на колата и т.н.“, добави Хорнер.

Ред Бул се подготвя за предстоящия шести кръг от първенството за 2022 г. – Гран при на Испания

Макс Верстапен сподели, че си е починал малко заедно със семейството си и сега няма търпение отново да излезе на писта.

„Всички познаваме прекрасно пистата Каталуния и за разлика от Маями имаме тонове данни, с които да работим. Надявам се да запазим инерцията от последните няколко надпревари“, сподели Верстапен.

Ако спечели в Испания, нидерландският пилот на Ред Бул ще постигне за втори път в кариерата си три поредни победи. През 2021 г. той записа последователни успехи в Гран при на Франция, Австрия и Щирия.

Серхио Перес от своя страна отново каза, че остана разочарован от резултата си в Маями.

„Тръгнах си неудовлетворен. Винаги искам да съм на подиума и знаех, че имам скоростта да победя Ферари-тата. От там дойде и разочарованието. Знам, че мога да съм в челото, стига уикендът ми да върви гладко. С Макс ще се опитаме да повторим представянето от Имола (двойна победа – б.р.). След Маями ми се роди още едно дете – Емилио – и би било страхотно да го посрещна със страхотен резултат“, допълни Перес.