Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Проблемът на Ред Бул е с гумите

Хорнер: Проблемът на Ред Бул е с гумите

72
0

Шефът на тима на Ред Бул,Кристиан Хорнер, казва, че проблемите с гумите са причината за липсата на форма в последните няколко състезания.

Базираният в Милтън Кийнс отбор не е печелил точки от четири състезания насам, в резултат на което се спусна до шестото място при конструкторите. Хорнер твърди, че конкурентите им се справят по-добре с работата по гумите.

Шефът на тима обаче е уверен, че Ред Бул ще се върнат отново по пътя на точките този уикенд в Гран при на Белгия.

„Гумите изглежда да са най-големият фактор в момента”- казва Хорнер. „През последните няколко месеца Тойота изглеждат много силни по отношение на поведението на гумите им при високи температури. Не става дума за повече мощност или нещо такова. Това е въпрос на овладяване на потенциала на гумите и конкурентите ни се справят по-добре от нас.”

„Разбрахме защо стана така. Затова и мисля, че можем да се преборим с тази ситуация и да се върнем към формата ни от началото на сезона.Дано това да стане още на Спа.”

Хорнер вярва, че пистата Спа би трябвало да подхожда повече на тяхната кола, отколкото другите писти.

„Мисля, че е така, и ако се изключи всичко останало, то Спа има много повече бързи завои в сравнение с Будапеща или Валенсия. Направихме добър тест на Монца и въпреки че идеята бе предимно подготовка за Гран при на Италия, резултатите отговориха на няколко фундаментални въпроса за пакета ни.”

„Трябва да отидем там и да атакуваме с всички сили. Трябва и двамата ни пилоти да дадат най-доброто от себе си и да завършат в зоната на точките.”

„В момента секторът от решетката, който включва BMW, Рено, Тойота, нас, Уилямс, а сега и Себастиан Фетел, е много напрегнат. Както видяхме в последните състезания, разлика от една десета от секундата може да резултира в разлика от четири позиции.”