Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Ред Бул Пауъртрейнс набира скорост, изграждането върви по план

Хорнер: Ред Бул Пауъртрейнс набира скорост, изграждането върви по план

1564
0
Ред Бул Пауъртрейнс
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Изграждането на новата компания Ред Бул Пауъртрейнс върви по план, заяви шефът на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнер. Екипът от Милтън Кийнс създаде сдружението, за да поеме в собствените си ръце работата със задвижващи системи, тъй като Хонда се оттегля в края на сезон 2021. Новата компания придоби интелектуалната собственост върху агрегата на японския производител. Освен това има амбиция да произвежда мотори според новите правила, които трябва да влязат в сила от 2025 или 2026 г.

„Проектът Ред Бул Пауъртрейнс набира скорост с всяка изминала седмица. Изграждането върви по план и е страхотно да се наблюдава как се оформя сградата“, посочи Хорнер

Компанията се помещава в сграда №8 от базата на Ред Бул в Милтън Кийнс. Шефът на големия тим на Дитрих Матешиц допълни, че в момента се полага покривът.

„От другия месец започват да идват динамометрите. Всичко наистина започва да се оформя като едно цяло. Влагат се забележителни усилия. Привлякохме някои наистина чудесни таланти. Имаме и политика за включване на студенти в програмата. Искаме да дадем шанс на младите хора и търсим кандидати с различно мислене в различни сфери. Ще имаме стипендии и стажантски програми. Това ще е наистина страхотна възможност. Вълнуващо е да се наблюдава каква притегателна сила има този проект, както и какви хора привличаме“, допълни Хорнер.

Правилата за новите задвижващи системи за Формула 1 все още не са ясни. Последната среща по въпроса бе на пистата Монца в Италия. След нея стана ясно, че още се търсят компромиси по някои въпроси.

Съветникът на Ред Бул в F1 Хелмут Марко пък посочи наскоро, че Ред Бул Пауъртрейнс ще започне да произвежда мотори от 2023 г. Догодина задвижващите системи за екипа от Милтън Кийнс и Алфа Таури ще продължат да се правят в развойния център на Хонда в Сакура, Япония.