Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Рено изостава от Мерцедес с 47 конски сили

Хорнер: Рено изостава от Мерцедес с 47 конски сили

68
0

Двигателят на Рено изостава с близо 47 конски сили от този на Мерцедес. Това твърди спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер, чийто отбор използва френските мотори.

Според боса тази разлика може да бъде намалена до края на сезона, като това трябва да бъде направено, за да може тимът да има повече успехи в следващите състезания през сезона.

„Те (Мерцедес) имат комбинация от двигател и шаси, която работи изключително добре в хармония, коментира Хорнер. – Мисля, че от Рено направиха страхотни стъпки напред и знаем, че се готвят още такива. Важно е нещата да работят в хармония с шасито.

Знаем, че сме 35 киловата (46.9 к.с.) назад (спрямо Мерцедес). Това ни казаха момчетата от Рено и знаем, че те имат планове да съкратят тази разлика. Имаме някои неща по горивото, по управляемостта и сме уверени, че ще направим някои стъпки напред в представянето.”

От Рено заявиха по време на уикенда за Гран при на Унгария, че е малко вероятно да въвежда повече големи ъпгрейди по задвижващата система до края на сезона, като ще се фокусира върху мотора за 2017 г.