Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер с много похвали и малко критика към Фетел

Хорнер с много похвали и малко критика към Фетел

37
0
2011,Гран при на Корея,Кристиан Хорнер,Себастиан Фетел

Шефът на отбора на Ред Бул, Кристиян Хорнер, отново имаше причини за радост след края на първото състезание в Индия. Хорнер засипа с похвали своя пилот Себастиян Фетел, но също така не пропусна и да направи и лека конструктивна критика.

„Стратегията ни успя, а боксовете ни бяха в точния момент“, обясни Хорнер след края на състезанието. „Себастиян отново направи чудесно състезание. Той обаче направи състезанието интересно в края. Искаше ми се да не се мъчи да постига най-бърза обиколка точно в този момент. Но явно, че това му доставя удоволствие, пък и успя.

Обяснихме му още преди финалната обиколка, че вече е постигнал най-доброто време, но той продължи да натиска. Все пак бе изключително силен през цялото състезание. Чудесно постижение и на целия отбор. Много сме радостни, че успяхме да спечелим първото състезание в Индия.

Себастиян контролираше състезанието през цялото време, но Дженсън успяваше да остане в близост до нас, особено след спирането в боксовете. Губехме по 2,5 сек след всяко спиране, но имахме достатъчно преднина, за да се справим.“

Уебър пък от своя страна не успя да извади напълно потенциала на колата си и на добрата си стартова позиция.

„Състезанието за Марк бе доста трудно. Опитахме се да го задържим пред Алонсо. Гумите му обаче бяха свършили. Искаше да влезе за смяна и трябваше да направим смяната, защото ако бе останал навън щеше да загуби още време и отново да бъде изпреварен. Опитахме всичко, но може би днес не разполагахме с необходимата скорост, за да запишем двойна победа.“