Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер се надява на вътрешна битка в Макларън

Хорнер се надява на вътрешна битка в Макларън

9
0

Шефът на тима на Ред Бул Кристиан Хорнер смята, че Дженсън Бътън поема риск, като отива да кара в Макларън редом с Люис Хамилтън. И докато от Уокинг ще имат привилегията да имат изцяло британска пилотска двойка от световни шампиони, то Хорнер се надява, че всъщност това може да е в полза на отбора му.

Изненадан съм, че Мерцедес пуснаха Дженсън, но явно такъв е бил изборът им“ – коментира Хорнер пред „Мирър“. „За Дженсън ще бъде истинско предизвикателство да се изправи срещу Люис в Макларън. Той явно е достатъчно уверен в собствените си възможности; другата година вече ще има доста по-малко напрежение върху него, след като вече спечели титлата, така че ще кара дори по-добре. Промените в правилата може да паснат на стила му – ще бъде един страхотен дуел между двамата.“

И докато Ред Бул се надяват през 2010 година да се преборят за титлата, Хорнер се надява, че вътрешна битка в Макларън може да помогне на тима от Милтън Кийнс: „Да се надяваме, че ще си вземат много точки един от друг. Дженсън не приема да е пилот номер 2, така че очевидно има ясни цели.