Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер смята, че втори питстоп на Верстапен би бил безсмислен

Хорнер смята, че втори питстоп на Верстапен би бил безсмислен

2208
0
Кристиан Хорнер
Кристиан Хорнер, снимка: Ред Бул Контент Пуул

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер смята, че би било безсмислено Макс Верстапен да направи втори питстоп за смяна на гуми веднага след този на Люис Хамилтън в Гран при на Унгария.

Според него това е щяло да го остави при всички положения на 2-о място зад британеца и победата е щяла да бъде загубена много по-рано в състезанието.

Хамилтън изненадващо бе повикан в бокса в 49-ата обиколка, след като на няколко пъти преди това с по-новите си гуми хард не успя да изпревари Макс. Със свеж комплект медиум шампионът настигна холандеца и го задмина в началото на 67-ата обиколка.

Верстапен изрази недоволството си по радиото защо и той не е извикан за нови гуми. Но според Хорнер това е било безсмислено, тъй като той е щял да се върне зад Люис заради разликата в темпото само за 1 обиколка при нови гуми медиум и вече доста ползвани хард.

„Имахме предимство като позиция на пистата. Но мисля, че в Мерцедес днес разполагаха с по-бързата кола“, каза Хорнер пред Sky Sports.

„Да ни следват на по-малко от 1 секунда беше впечатляващо. Това им даде всякакви възможности за питстоп. А да вкараме в бокса Макс при тази малка разлика нямаше да бъде разумно решение.

В края на втория сектор Люис вече беше намалил толкова преднината на Макс, че той щеше да излезе зад него. И затова нямаше смисъл от питстоп от наша страна. Единственият ни шанс беше Макс да се опита да задържи първото място на пистата.“

Въпреки загубената победа, Хорнер похвали Макс за страхотното му представяне през целия уикенд. С 2-ото си място той намали изоставането си спрямо втория Ботас в шампионата от 22 на 7 точки.