Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Срещата в Маранело беше много продуктивна

Хорнер: Срещата в Маранело беше много продуктивна

50
0
Кристиан Хорнер

Срещата на топотборите във Формула 1 – Ферари, Макларън, Ред Бул, Мерцедес – и Бърни Екълстоун през януари в Маранело е била продуктивна, заяви шефът на екипа от Милтън Кийнс Кристиан Хорнер.

Миналия месец в базата на Скудерията се събраха управляващият търговските права на F1, Лука ди Монтедземоло, Мартин Уитмарш, Хорнер и Ники Лауда, за да обсъдят договора Конкорд (който все още не е подписан) и бъдещето на спорта.

Беше среща, касаеща бъдещето на Формула 1 и бе много продуктивна. Срещата във Ферари няма нищо общо лично с мен, а с бъдещето на спорта. Интересът към Формула 1 е по-висок отвсякога. Имахме фантастичен шампионат през 2012 г. Отборите вече имат дългосрочни споразумения с притежателя на търговските права и е важно да планираме бъдещето. Виждаме, че се случват вълнуващи неща в F1, има нови кръгове. Заради това понякога е добре да седнеш с малка група от хора и да обсъдите някои от по-големите въпроси – каза Хорнер в интервю за formula1.com.

Англичанинът потвърди и подновяването на договора си с отбора на Ред Бул:

Беше естествено продължение за мен, нещо, което бе логично. Дойдох във Формула 1 с Ред Бул – Дитрих Матешиц ми даде възможността. Заради това подновяването на взаимоотношенията ни беше чиста формалност.

Шефът на Ред Бул разясни, че забавянето работата върху автомобила за 2013 г. се дължи на факта, че RB9 е еволюция на RB8:

Можехме да се забавим толкова с колата за 2013 г., защото правилата са доста стабилни. Очевидно всичко научено през 2012-та има значение. Колата до голяма степен е еволюция на RB8, която очевидно беше успешен автомобил. Детайлите винаги са от голямо значение. Усещането за колата е общо взето като това при предишната – просто е по-усъвършенствана. Като цяло беше обнадеждаващ старт за RB9.

На въпрос дали ще има два отделни екипа за подготовката на болидите за 2013 и 2014 г. Хорнер отговори:

Не, нямаме толкова голямо количество ресурси. Това е въпрос на балансиране на ресурсите между 2013-та и предизвикателството 2014-та. Автомобилът ще бъде значително променен. Това е едно от основните предизвикателства за този сезон – жонглирането между развитието на двата болида.

Последният въпрос към Кристиан Хорнер бе да даде три причини, поради които мисли, че Ред Бул ще имат успех през сезон 2013 и три, поради които според него няма да имат:

Как може да се отговори на това? Всичко, което мога да кажа, е, че в отбора има огромно желание, мотивация и воля за успех. Дали ще е достатъчно ме попитайте в края на годината. А причините против? Има повече от три – Ферари, Макларън, Мерцедес и Лотус. Те ще натискат здраво, за да ни победят.