Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер ще продължи да присъства на всички стартове: Иначе би било все...

Хорнер ще продължи да присъства на всички стартове: Иначе би било все едно Алекс Фъргюсън да не отиде на мач

1388
0
Кристиан Хорнер
Кристиан Хорнер; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Кристиан Хорнер ще продължи да присъства на всички стартове от световния шампионат на Формула 1, заяви самият той. Английският мениджър на Ред Бул в F1 обясни пред Скай Спортс F1, че да отсъства от състезание било като Сър Алекс Фъргюсън да пропусне футболен мач.

„Аз съм шеф на отбора и главен изпълнителен директор (на компанията). 52 седмици в годината съм CEO на високотехнологичен бизнес, включващ Ред Бул Рейсинг, Ред Бул Пауъртрейнс и Ред Бул Адвансд Технолъджи. Ако не съм на писта, съм във фабриката от понеделник до петък. А като шеф на отбора присъствам на всички състезания. Бил съм на всяка Гран при, в която се е състезавал Ред Бул, от 2005 г. досега“, обясни Хорнер.

„Хората трябва да виждат шефа. Да не присъствам би било все едно Алекс Фъргюсън да не отиде на мач“, продължи Хорнер

„Винаги е трудно да излезеш от вкъщи, да оставиш семейството си. Особено за човек, който пътува много. Календарът през 2023 г. бе натоварващ, а този за 2024-та изглежда още по-сериозен. Най-важните моменти са, когато си със семейството си у дома. Тогава оставяш телефона настрани. Аз имам младо семейство и времето с тях е особено ценно. Опитвам се да вършим разни неща заедно. Ако се върна в неделя следобед например мога да заведа децата на училище в понеделник сутринта. Това внася нотка на нормалност в битието“, допълни Хорнер.

50-годишният Хорнер е женен за певицата Гери Халиуел, известна с участието си в популярната група Спайсгърлс. С нея имат син, роден в началото на 2017 г. Хорнер има и дъщеря от предишна връзка, която е с 4 години по-голяма. Халиуел също има дъщеря отпреди да срещне шефа на Ред Бул в F1. Хорнер оглавява екипа от Милтън Кийнс от самото му създаване. Най-новото предизвикателство в портфолиото му е Ред Бул Пауъртрейнс.

„Инвестирахме сериозно във Великобритания заедно с партньорите си, заедно с Форд. Сега вече имаме компания за двигатели на територията на базата ни.“

„Всичко е възможно най-модерно, а по задвижващата система за 2026 г. работят близо 500 души. Наистина е много смело да започнеш от нулата и да предизвикаш компании като Мерцедес, Ферари, Хонда, Рено и Ауди. Ние смятаме, че това предизвикателство ще ни се отплати в дългосрочен план“, каза Хорнер.