Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Този подиум бе точно навреме за Култард

Хорнер: Този подиум бе точно навреме за Култард

42
0

Шефът на тима на Ред Бул Кристиан Хорнер вярва, че подиумът за Дейвид Култард в Канада е било точно това, от което шотландецът се е нуждаел.

До последното състезание в Монреал Марк Уебър постоянно доминираше над своя съотборник. В Канада обаче всичко се промени. Шотландецът се представи повече от убедително и стъпи на подиума за първи път от Монако 2006 година.

„Това бе страхотен резултат за тима и за Дейвид след трудния старт за него тази година” – каза Хорнер. „А аз така и не спрях да му казвам, че всичко ще се оправи, само трябва да остане съсредоточен.”

„Той направи перфектното състезание, ползва целия си опит, натискаше здраво, когато трябваше да изпревари Барикело, а и стратегията сработи идеално за него. Доволен съм от него и от тима, така че вече е налице шесто поредно състезание с точки.”

„Всеки, който е карал в повече от 200 състезания от Формула 1, е имал своите трудни моменти. Той обаче е изключително мотивиран професионалист, справи се със затрудненията, а уикендът в Монако бе толкова ужасен за него след всичко случило се там.”

„И да остави Монако зад себе си и да се върне в следващото състезание с подиум – именно това е лекарството, от което се нуждаеше.”

Хорнер подчертава, че e много важно и двамата пилоти да бъдат силни и да печелят точки постоянно, ако тимът иска да завърши на четвърто място при конструкторите.