Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Третият сектор е проблем за нас

Хорнер: Третият сектор е проблем за нас

57
0
канада,Марк Уебър,Ред Бул

Въпреки че е трудно от петъчния ден да се съде за съотношението на силите, по всичко изглежда, че Макларън имат известно предимство пред Ред Бул в Канада.

Въпреки това тим шефът на „биковете“ Кристиян Хорнер не изглежда особено притеснен.

„Сутринта всичко бе протече прилично за нас“, обясни Хорнер. „Знаехме, че тук Макларън и Мерцедес ще са доста бързи. Очакваме повече и от Лотус.“

Както и през миналите години, колата на Ейдриян Нюи е направена да произвежда повече аеродинамично притискане, което при липсата на достатъчно аеродинамична ефективност прави живота на екипа труден на високоскоростни трасета. RB8 не е изключение от това правило.

Именно поради тази причина пилотите на отбора са принудени да търсят повече скорост, а от там и време в завоите. То обаче бива губено после на правите. А в Монреал те доминират.

„Първите две сектора са нашата сила, в третия обаче имаме сериозни проблеми“, продължава Хорнер. „Трябва да се опитаме да извлечем там всичко, каквото е възможно. Няма как да премахнем всичкото притискане, но ще изпробваме още някои неща.

В Монако това бе предимство за нас, но тук е необходимо по-малко притискане. Максималните скорости също са различни и това е съвсем ново предизвикателство.

През тази година Марк се справя доста добре с гумите и характеристиката на колата изглежда отново му пасва повече. Надяваме се и тук това да е така и двамата ни пилоти да постигнат максимума от възможното.“