Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Целта ни е да намалим разликата спрямо лидерите, а не да...

Хорнер: Целта ни е да намалим разликата спрямо лидерите, а не да постигнем определена бройка победи

1379
0
Хорнер и Марко 2019 Китай
Хорнер (вляво) и Марко (вдясно) с вицепрезидента на Хонда Сейжи Кураиши, снимка: Марк Томпсън/Ред Бул Контент Пуул

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер заяви, че целта на тима в хода на сезона ще бъде да намали разликата спрямо водещите отбори. А не да спечели определена бройка победи.

Преди началото на кампанията главният съветник в екипа на „биковете“ Хелмут Марко заяви, че тимът трябва да вземе поне 5 победи, след като през миналата година бяха постигнати 4.

Изглежда скоростта на пакета Ред Бул-Хонда не е достатъчно добра, за да се преборят Верстапен и Гасли за победите. Макс все пак завърши пред Льоклер и води битка с Фетел, но състезателите на Мерцедес бяха далеч напред в Китай.

„Всички ние знаем, че Хелмут е оптимист. Истината е, че нямаме за задача да постигнем определена бройка победи“, каза Хорнер. „Целта ни е да намалим разликата спрямо лидерите. Още имаме проблеми с аеродинамиката на колата. Но нещата изглеждаха по-добре сега в Шанхай.“

В тази връзка Макс Верстапен заяви след състезанието за Гран при на Китай, че максималното, което могат да постигнат в момента в тима, е да печелят точки.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter