Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Въобще не изгарям от желание да ходя във Ферари

Хорнер: Въобще не изгарям от желание да ходя във Ферари

70
0
Кристиан Хорнер,Себастиан Фетел

През последните няколко години слухове от време на време свързват Себастиан Фетел или Ейдриан Нюи с екипа на Ферари, но името на Кристиан Хорнер досега не беше споменавано във връзка със Скудерията. Явно обаче е ред на шефа на Ред Бул във Формула 1 да стане обект на приказки и той за първи път отхвърли категорично всякакви подобни твърдения.

Ферари е страхотен отбор, но бъдещето ми е твърдо свързано с Ред Бул. Ясно е какво привличане има Скудерията, но човек трябва да е наясно и с клопките. Аз съм с Ред Бул. Дитрих Матешиц ми даде шанс да вляза във Формула 1, когато бях само на 31 години. Довери ми се да изградя неговия отбор – коментира Хорнер пред британския Дейли Мейл.

Той допълни, че се чувства част от екипа и въобще не изгаря от желание да ходи във Ферари, тъй като е щастлив там, където се намира.

Повод за слуховете бе лошият старт на сезона за Ферари. В Маранело очакваха F2012 да не е ниво в първите надпревари от сезона, но винаги, когато има проблеми, се говори за смени на хора от тима. Шефът на отбора Стефано Доменикали и техническият началник Пат Фрай отлетяха за базата веднага след Гран при на Австралия и това бе възприето като знак за криза.

Освен за евентуална смяна на Доменикали пък се говори и за такава на Фелипе Маса със Серхио Перес. Бъдещето на мексиканеца е тясно свързано с Ферари, но последните приказки го пращат в Скудерията на някакъв етап още този сезон.