Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер защити програмата на Ред Бул за млади пилоти

Хорнер защити програмата на Ред Бул за млади пилоти

43
0
Кристиан Хорнер,Себастиан Фетел

Кристиан Хорнер защити програмата на Ред Бул за млади пилоти, след като се чуха критики относно изхвърлянето на Себастиен Буеми и Хайме Алгерсуари. Двамата загубиха местата си в полза на други кадри на своеобразното училище за таланти – Жан-Ерик Верн и Даниел Рикиардо. Изявлението на Хелмут Марко пък, че швейцарецът и испанецът не били победители по характер, не помогна особено, като се има предвид, че именно той подбира кадрите за академията.

Ред Бул инвестира огромни средства в младежи и трябва да получи похвали за това. Програмата проработи за Себастиан Фетел и даде възможност на таланти като Рикиардо и Верн. Буеми и Алгерсуари се ползваха с подкрепата на Ред Бул при влизането си в F1, което продължи съответно три и два сезона и половина. През това време стана ясно как се развиват момчетата. Дитрих Матешиц винаги е казвал, че Торо Росо съществува, за да могат младите таланти да напредват, да се създават бъдещи звезди, които да са в състояние да печелят надпревари. В лицата на Жан-Ерик и Даниел имаме двама от най-вълнуващите младежи от редиците на малките формули през последните години – заяви Хорнер.

Според него е било напълно логично Буеми да остане като трети пилот в Ред Бул и Торо Росо, защото познава екипите, структурата, симулатора и т.н. Компанията и отборите й във Формула 1 не получават, твърди англичанинът, достатъчно признание за усилията си и вложеното в млади пилоти.

Нито Буеми, нито Алгерсуари щяха да преминат по-малките шампионати без подкрепа. Множество състезатели стигнаха до Формула 1 благодарение на Ред Бул – някои от тях останаха, други правят различни неща. Сега има други момчета, сред тях един шотландец – Люис Уилямсън, който кара в световните серии този сезон и ще има шанс да прогресира благодарение на програмата за млади пилоти – допълни Хорнер.