Начало Moto News HRC завършиха тестовете си на Сепанг

HRC завършиха тестовете си на Сепанг

37
0
HRC,Хонда

Тестовият екип на спортното поделение на Хонда – HRC, приключи тридневните си изпитания на пистата Сепанг в Малайзия, които всъщност бяха продължени с един ден повече, заради пропуснатите заради дъжд възможности през последния насрочен ден.

От екипа заявиха, че са изключително доволни от данните, които тестовият им пилот – Коусуке Акиоши и гост-пилотът Джонатан Риа, успяха да съберат през трите дни.

Поканата на Риа бе награда за успехите, които той постигна с тима на Ten Kate Нonda в Супербайк тази година.

„Да карам RC212V бе невероятно преживяване за мен, истинска сбъдната мечта и затова съм много благодарен на HRC за това, че ме поканиха тук на Сепанг. Дъждът през третия ден не ни позволи  да останем на пистата толкова, колкото ни се искаше и затова останахме един ден допълнително.  През последния ден започнах наистина да чувствам мотоциклета като „свой“ и се почувствах добре, карайки го. Така успях и да дам на инженерите  някои полезни данни, независимо, че физическото ми състояние не ми позволи да дам всичко от себе си, тъй като китката ми все още не е напълно възстановена. Сега ще успея да си почина малко до края на годината и после ще започна да се фокусирам върху работата си за 2011-та в световния Супербайк шампионат“, обясни Риа след края на теста.

Същевременно пък инженерите на Хонда в MotoGP ще продължат работата си по развитието на машината RC212V. Първият официален MotoGP тест за 2011-та ще се проведе отново на пистата Сепанг от 1-ви до 3-ти февруари.