Начало Други Христо Манолов най-бърз в тренировките на Мемориал „Валерий Великов“

Христо Манолов най-бърз в тренировките на Мемориал „Валерий Великов“

197
0

Христо Манолов (Боила автомотор спорт) с Мицубиши Лансър Ево 9 бе най-бърз в тренировките на първия кръг от планинския шампионат – Мемориал „Валерий Великов“. Той преодоля трасето с дължина 3350 м за 1:47,49 мин. Постижението си Христо постигна в третия манш на тренировките. Втори стана Илия Царски (Автоцар) също с Мицубиши Лансър Ево 9 на 1,55 сек., а трети бе Стефан Стоев (АРА Моторспорт) с новия за него автомобил Силвър Кар EF10, който остана на 2:53 сек.

Манолов, който спечели домашното си състезание миналата година, сега бе най-бърз в първия и третия маншове. Във втория малко след старта получи повреда в горивната система и спря, тъй като от колата му под налягане изтичаше гориво. В третото качване обаче Манолов отново бе неудържим, въпреки че имаше проблем с колелото, защото удари гумата и джантата малко преди финала.

Илия Царски, който участва на това състезание без спонсори, а със собствени средства, също имаше проблем в първия манш, защото скъса полуоска. За втория тя беше сменена и той веднага даде 1:49,95 мин а в третия бе с най-доброто с постижение – 1:49,04.

Всъщност, повечето пилоти от челото подобриха времената си именно в третия манш. Така стана и със Стефан Стоев, който е с нов за него автомобил, за който вече споменахме. Той е със задно задвижване и задно разположен двигател и тепърва свиква с управлението на автомобила. Освен това той се състезава само за генералното класиране.

Най-доброто му постижение бе от първия манш – 1:50,02 мин. Четвъртия в класирането и 3-и в клас НС1, е Юлиян Телийски (Дунев моторспорт) с Мицубиши Лансър Ево 9. Шампионът за 2017 г. остана с време 1:50,17 мин от третия манш, като благодари на екипа си за перфектната работа.

Местният пилот Мартин Сурилов (Стари столици) с Мицубиши Лансър Ево 9 също направи силни маншове и е първи в клас RC2. Той ще се бори за първото място в класа с Йордан Атанасов (Боила автомотор спорт), който е с ревизирано Мицубиши Лансър Ево 9.