Начало Картинг Христо Пенов ще участва на световните финали на Rotax в Портимао

Христо Пенов ще участва на световните финали на Rotax в Портимао

190
0

Шампионът на България в клас Ротакс Джуниър Христо Пенов ще участва на световните финали на Rotax, които ще се проведат от 4 до 11 ноември в Портимао, Португалия.

Пенов заминава за страната утре сутринта заедно с баща си Владимир и Георги Пенков, който ще му бъде механик. На 4 ноември в събота Пенов трябва да получи цялото оборудване и да премине медицински прегледи.

В надпреварата ще вземат участие 72 общо пилоти от цял свят. Те ще бъдат разделени в 2 групи по 36 състезатели. Христо обясни, че не познава трасето.

Амбициите на екипа са да влезе в големия финал, който ще бъде в събота на 11 ноември, за който остава най-добрите 36 пилота. Това е най-голямото състезание за кюстендилския пилот в кариерата му досега.

„Преди състезанието има много неизвестни, коментира Георги Пенков. – Много зависи какво ще бъде времето, каква техника ще получим и дали ще имаме късмет.

В такива състезания тези неща имат голямо значение. Ще имаме само 5 сесии за тренировка, което означава около едва 40 обиколки. Надявам се да няма разлика между машините, както би трябвало да бъде.“