Начало Картинг Христо Пенов ще участва на световните финали на Rotax в Портимао

Христо Пенов ще участва на световните финали на Rotax в Портимао

35
0

Шампионът на България в клас Ротакс Джуниър Христо Пенов ще участва на световните финали на Rotax, които ще се проведат от 4 до 11 ноември в Портимао, Португалия.

Пенов заминава за страната утре сутринта заедно с баща си Владимир и Георги Пенков, който ще му бъде механик. На 4 ноември в събота Пенов трябва да получи цялото оборудване и да премине медицински прегледи.

В надпреварата ще вземат участие 72 общо пилоти от цял свят. Те ще бъдат разделени в 2 групи по 36 състезатели. Христо обясни, че не познава трасето.

Амбициите на екипа са да влезе в големия финал, който ще бъде в събота на 11 ноември, за който остава най-добрите 36 пилота. Това е най-голямото състезание за кюстендилския пилот в кариерата му досега.

„Преди състезанието има много неизвестни, коментира Георги Пенков. – Много зависи какво ще бъде времето, каква техника ще получим и дали ще имаме късмет.

В такива състезания тези неща имат голямо значение. Ще имаме само 5 сесии за тренировка, което означава около едва 40 обиколки. Надявам се да няма разлика между машините, както би трябвало да бъде.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter