Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хубаво състезание, но без добър резултат за Заубер

Хубаво състезание, но без добър резултат за Заубер

41
0

– Хубаво състезание и добро представяне, но не и резултатът, на който се надявахме – бе обобщението на Петер Заубер за представянето на отбора му в Гран при на Германия на пистата Хокенхайм.

В края на уикенда, през който Заубер Моторспорт празнуват 40 години от създаването си, пилотите на тима във Формула 1 Камуи Кобаяши и Педро де ла Роса се наредиха 11-и и 14-и в 11-ия кръг от световния шампионат.

– Не съм особено доволен – призна японецът. – И с двата типа гуми нямах прилепяне, като освен това се износваха на доста ранен етап. В квалификацията балансът определено бе по-добър, отколкото днес. Все пак направих добър старт и там спечелих две позиции. Опитах да изпреваря Михаел Шумахер, който бе задържан от бавен болид, но битката излезе на правата, а представянето там не е сред силните ни страни в момента. По-късно пробвах да се боря и с Виталий Петров, но не задминах и него – разочаровано допълни Кобаяши.

За Де ла Роса първите обиколки от състезанието се оказаха особено мъчителни, тъй като с твърдите гуми усещането за управлението на неговия С29 било все едно кара на лед.

– Надпреварата започна реално за мен едва след 20-25 обиколки, когато гумите най-накрая загряха и имаха сцепление. След това автомобилът ставаше все по-добър с всеки изминал тур, докато олекваше. Краят обаче също бе много разочароващ. След късното ми спиране в бокса бях със свежи гуми и бях готов да се боря за позиции. Задминах Нико Хюлкенберг, а отпред бяха Рубенс Барикело и Камуи. Трябва да отбележа обаче, че поведението на по-бавните, изостанали коли беше сериозен проблем по време на цялата надпревара, докато накрая се ударих в една от тях, след като ми затвори кривата, пропускай Рубенс – заяви испанецът.