Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг изненадал Форс Индия с решението си да напусне

Хюлкенберг изненадал Форс Индия с решението си да напусне

45
0

Нико Хюлкенберг е изненадал екипа на Форс Индия с решението си да напусне. Това призна заместник-шефът на екипа Боб Фърнли. Германецът имаше договор и за 2017 г., но след разговор с тима го прекрати предсрочно и подписа с Рено. Така за момента не е ясно кой ще е съотборник на Серхио Перес в екипа на Виджай Маля догодина. Сред кандидатите са Паскал Верлайн и Кевин Магнусен.

„В Япония работехме нормално без да се усеща, че нещо се е случило, обясни Фърнли. – Никой не споменаваше за подобно нещо. И след това решението му дойде като гръм от ясно небе. Не знаехме, че той преговаря с друг тим. Не очаквахме такова обръщане на събитията. Сега работим по проблема за намирането на нов пилот.”

Спортният директор на Рено Фредерик Васьор пък заяви, че Хюлкенберг може да бъде истински лидер на отбора и да го поведе към бъдещи успехи. След 3 поредни сезона във Форс Индия германецът реши да смени екипа и да поеме по ново предизвикателство. За сега не е ясно кой ще бъде негов съекипник във френския тим.

„Нико е един от пилотите, който остави своята следа в моторния спорт. Особено с титлата си в GP2 още в първия сезона, каза Васьор. – Само трима пилоти са го правили досега – той, Розберг и Хамилтън. Освен това Нико е успял във височко в кариерата си досега, включително Льо Ман. Той е способен да мотивира тима, има много опит и е много бърз.”