Начало Автомобили Hummer ще бъдат продадени на индийци?

Hummer ще бъдат продадени на индийци?

43
0

Марката Hummer може да се превърне в следващата целена придобивка на Tata, след като индийският гигант вече закупи Jaguar и Land Rover. Компанията вече е показвала интерес да развива повече SUV модели – особено за американския пазар. И след като Land Rover вече са налице, то изглежда, че Hummer може да са следващите.

Наскоро GM съобщи, че ще проведе стратегически преглед на марката Hummer, като съществува възможността марката да бъде продадена – частично или изцяло. Сега според индийския „Икономик Таймс” съществуват слухове, че финансисти, представляващи GM, са се обърнали към Tata, както и към техния конкурент Mahindra & Mahindra. И според спекулациите целта е една – продажба на Hummer.

Продажбите на Hummer за месец май са паднали с огромните 60.2 % спрямо същия период на миналата година. В резултат на това вече изглежда малко вероятно марката да остане собственост на американски или японски производител.

М & М планират да пуснат нов компактен пикап в Щатите от следващата година, като компанията бе и един от основните желаещи да закупи Land Rover. След като стана ясно, че заедно с Land Rover върви и Jaguar, индийската компания се отказа.