Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хунгароринг заменя Силвърстоун за тестовете през лятото

Хунгароринг заменя Силвърстоун за тестовете през лятото

44
0
Хунгароринг

Хунгароринг ще замени Силвърстоун като трасето, на което ще се проведат тестовете по време на сезона през лятото на 2017 г., обяви ФИА. Според първоначалния план британската писта трябваше да приеме 2 дни изпитния след състезателния уикенд за Гран при на Великобритания. Сега обаче бе решено тестовете да бъдат преместени на Хунгароринг, като ще се проведат на 1-2 август след Гран при на Унгария.

Другите планирани тестове – по време на сезона в Бахрейн (18-19 април), и след края на сезона в Абу Даби (28-29 ноември) се запазват, както и предсезонните 2 теста на Каталуня. За изпитанията в Бахрейн и Унгария отборите ще са свободни да изпробват каквото искат, но в 2 от общо 4-те дни трябва да карат пилоти, които нямат повече от 2 участия в състезания в Гран при.

Тестовете на Яс Марина ще бъдат изцяло с цел да се даде възможност на тимовете да изпробват типовете гуми на Пирели за 2018 г. Италианският доставчик ще има срок до 1 декември 2017 г. да обяви типовете си гуми за следващия сезон, а конструкцията им трябва да е определена още до 1 септември.

 

Програма на тестовете за 2017 г. 

27 февруари – 2 март: Каталуня

7 – 10 март: Каталуня

18-19 април: Сахир

1-2 август: Хунгароринг

28-29 ноември: Яс Марина