Начало Лайфстайл Huyndai награди Томас Мюлер за най-добър млад играч

Huyndai награди Томас Мюлер за най-добър млад играч

47
0
Huyndai,Томас Мюлер

Германският футболен национал Томас Мюлер, който помогна на тима си да заеме трето място на Мондиал 2010 с пет гола и три решаващи паса, бе удостоен с „наградата на Huyndai за най-добър млад играч“. Младият полузащитник спечели сърцата на любителите на най-популярната игра с бързината, въображението и изключителните си технически умения на терена по време на световното първенство в ЮАР. Негови подгласници в класацията за най-добър играч до 21 години на шампионата станаха Джовани дос Сантос от Мексико и Андре Аиеу от Гана.

Статуетката и осигурената от корейския автомобилостроител специална награда – най-новия компактен SUV на компанията Hyundai ix35 бяха връчени на футболиста от Оливер Такахаши, ръководител на отдела за маркетингови споразумения и мениджмънт на събития на Международната федерация по футбол (ФИФА).

„За ФИФА и за нашия партньор – Hyundai е голяма чест да обявим официално Томас Мюлер за най-ярката млада звезда на Светговната купа 2010. Неговите пет гола и изключителното му представяне с екипа на Германия го правят достоен носител на тази награда“, каза Такахаши. „Бихме искали да благодарим на Hyundai за подкрепата която оказват на „Награда на най-добър играч“, продължаваща славните традиции на отдаване на заслужено признание на младите таланти от Световните първенства.“

„Наградата на Hyundai за най-добър млад играч“ севръчва за втори път след Мондиал 2006, когато с нея беше удостоен друг германец – Лукас Подолски. Носителят й – участник в съответния шампионат на възраст под 21 години, се определя от специална техническа комисия на международната централа. Чрез допитване по Интернет до почитателите на футбола, ФИФА определи и най-добрите млади играчи на първенствата от 1958-а насам, сред които изпъкват имената на Пеле, Бекенбауер, Аморос, Шифо, Оуен и други.